perjantai 4. maaliskuuta 2011

Artemisia (EdP)


Parfyymitalo: Penhaligon's

Penhaligon's mainostaa tämän olevan yksi heidän suosituimmista tuoksuistaan. Katsastetaanpa siis miltä se vaikuttaa näin perjantain kunniaksi.

Ensituoksu: Hiuskiinnettä ja aavistus persikkaa sekä omenaa. Ensituoksu on hyvin alkoholinen, mutta sitä ei kyllä kestäkään iholla kuin hetki.

Sydäntuoksu: Puuteri pöllähtää aika tavalla iholle. Voisin kuvitella, että tältä on naiset tuoksuneet Versailles'n hovissa 1700-luvulla, kun ovat tupsuttaneet puuteria tukkaan ja koko kroppaan näyttääksen mahdollisimman vaaleilta. Puuterin alta löytyy rusentuneita orvokkeja, salongin pöydällä höyryävää iltapäiväteetä ja vaniljaisia macaronleivoksia.

Pohjatuoksu: Jaahas, nyt joku raahaa tassullista kylpyammetta selvästi huoneeseen. Ilmoille nimittäin lehahti saippuainen sivujuonne. Sen seuraksi loppuvaiheessa liittyy hennosti santelipuuta, myskiä ja ambraa.
Tuoksu kestää vaimeana ihollani 3-4 tuntia. Toisaalta en kyllä haluaisikaan tuoksua vaniljaleivoksilta ja puuterilta koko päivää.

Omat fiilikset: Tulipa retro fiilis. Mielenkiintoista että tämä tuoksu on luotu vasta tällä vuosituhannella. Siitä nimittäin suorastaan huokuu vanhan ajan leima. Selvästikään Penhaligon's ei yritäkään pinnistellä valtavirran mukana. Se voi olla hyväkin asia, sillä tälläisiä tuoksuja on harvoin nykyään tarjolla.
Kun ajattelee tuoksun rakennetta, niin tämän voisi luokitella itämaiseksi. Silti se ei kovinkaan itämaiselta tuoksu. Sen sijaan siinä on mun mielestä hyvin leivosmaisia elementtejä. Päivätuoksu.

Kuva: Penhaligon's

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti