keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Eau Parfumée au Thé Rouge (EdC)


Parfyymitalo: Bvlgari

Bvlgari on ensisijaisesti koruliike, mutta 90-luvulla firma päätti ottaa mallia mm. Cartierista ja laajentaa bisneksiään hajuvesipuolelle. Bvlgari onnistui nappaamaan ensimmäiseksi nenäksi taitavan Jean-Claude Ellenan, jonka käsissä syntyi vihreää teetä esittelevä Eau Parfumée au Thé Vert. Kun ensimmäisestä tuoksusta tuli hitti, Bvlgari laajensi tuoksuarsenaaliaan varsin kunnioitettavissa määrin.

Bvlgarin teetuoksuja nuuhkiessa täytyy muistaa, että suurin osa niistä on Eau de Cologneja. Tällöin ei ole mitenkään yllättävää, että tuoksujen kesto iholla ei ole samaa luokkaa kuin EdT- tai EdP-tuoksujen.

Ensituoksu: Suihkuttaessa pullosta pöllähtää vahva mustapippurin aromi. Se saa mut aivastelemaan. Onneksi pippuri rauhoittuu iholla heti kuivuessaan. Paperilla testattaessa pippuri jää todella voimakkaasti esiin, joten tätä tuoksua arvioidessa kannattaa tehdä testi suoraan iholle.

Sydäntuoksu: Kun ärhäkkä pippuri taittuu, esiin tulevat kauniit rooiboksen ja mustan teen sävyt. Joukossa on kirpeää sitruunaa ja makeutuksena viikunaa. Tuoksu on hyvinkin aito teetuoksu. Jos teestä ei tykkää, niin sitten se on no-go.

Pohjatuoksu: Rougen pohjalla viikuna jää vielä leikkimään pähkinöiden ja myskin kanssa. Pohja on aavistuksen puuterinen, mutta kaiken kaikkiaan tuoksu sulautuu iholle todella kauniisti.
Koska tuoksu on EdC, suihkuttelin sitä reilummalla kädellä kuin tavallisesti. Kesto on noin 3-4 tuntia, mikä ei ole colognelle yhtään pöllömpi.

Omat fiilikset: Tuoksu on unisex. Siinä on sen verran rouheutta, että uskoisin sen tuoksuvan hyvältä miehelläkin. Mun mielestä tämä on oikein rentouttava talvipäivätuoksu. Pippuri tuo siihen lämpöä ja tee piristää kummasti. Eiköhän pullo tule käytettyä hujauksessa.

PS. Tämä tuoksun yksi ehdottomia bonuksia on sen hinta. Strawberrynetistä tämän saa edullisesti 22 dollarilla, mikä on päivän kurssin mukaan noin 16,2 euroa. Strawberrynetissä kannattaa ehdottomasti muistaa aina vaihtaa hinnat dollareiksi, näin säästää monta euroa!

1 kommentti:

  1. Tuoksuintoilija16.2.2011 klo 22.29

    oooh mä oon niin innoissani kun löysin tällasen blogin!! :)

    VastaaPoista