tiistai 8. helmikuuta 2011

Rose Noir (EdP)


Kuva: Byredo

Parfyymitalo: Byredo

Solifloreviikko jatkuu. Eilen testissä oli kuusama ja tänään siirrytään ruusun pariin. Soliflore tarkoittaa tuoksua, joka pyrkii esittelemään hajuvedentekijän eli "nenän" näkemyksen yhdestä tietystä kukkalajikkeesta. Helposti tunnistettavia solifloreja on mm. YSL Paris (ruusu) ja Diorin Diorissimo (kielo).

Byredo tuntuu sen verran kiinnostavalta nichetalolta, että päätin tutustua heidän valikoimaansa vähän laajemminkin. Rose Noiria mainostetaan päivitetyksi näkemykseksi ruususta, josta löytyy myös paheellisuutta ja tummuutta.

Ensituoksu: Wow. Onpa jännä. Ekalla suihkaisulla tuntuu kuin tilkka miesten myskistä partavettä olisi sekoitettu ruusuihin, mutta samalla hetkellä tuoksu alkaa muuntautua jo yllättävän kirpeän greippiseksi ja yrttiseksi. Ja siis kaikki tämä hyvällä tavalla.

Sydäntuoksu: Tavallisesti ruusutuoksut ovat makeita, mutta tästä se elementti puuttuu. Freesiat tulevat tukemaan pehmeää ruusunuottia ja sanoisin että mustan teen nuotti löytyy myös. Todella harmoninen ja pikantti kokonaisuus.

Pohjatuoksu: Yllättävää kyllä, myskinuotti vain kevenee loppua kohti. Tuoksuun sekoittuu pieni ripaus pippuria, sammalta ja jotain puista, mutta en kutsuisi ruusua paheelliseksi missään vaiheessa. Tämä on enemmänkin asfalttiin murskattu ruusu, jonka epätoivoinen kosija on jättänyt jälkeensä yön pikkutunteina.
Kesto on mainio, mun ihollani noin 8 tuntia.

Violet rose
Kuva: rustman

Omat fiilikset: En ole aiemmin kuullut, että mikään ruususoliflore olisi unisex, mutta tämä menisi miehelle yhtä hyvin kuin naiselle. Todella persoonallinen ruusutuoksu ja suosittelen ehdottomasti kokeilemaan iholla, kuinka tuoksu alkaa muuntua. Diggaan todella. Menee varmasti yhtä hyvin päivällä kuin illalla täydessä tällingissä.

2 kommenttia:

  1. Ooh! Kuulostaapa mielenkiintoiselta! Olen vähän karsastanut ruusutuoksuja yltiöromantiikan pelossa, mutta yrtikäs ja androgyyni ruusu? Kyllä kiitos! :)

    VastaaPoista
  2. Tämä ei ole ehkä maailman helpoin ruusutuoksu, mutta jos ne perinteiset rassaa, niin kannattaa kokeilla. =)

    VastaaPoista