maanantai 14. helmikuuta 2011

Love Potion No. 9 for Ladies (EdT)


Kuva: Penhaligon's

Parfyymitalo: Penhaligon's

Hyvää ystävänpäivää! Mulla onkin teemaan täysin sopiva tuoksu arvioitavaksi. Eikö olekin suloinen? Mut on niin helppo hurmata pinkillä ja sydämillä. <3

Penhaligon's on vanha brittiläinen tuoksutalo, joka on perustettu jo vuonna 1870. Talo on niin arvostettu, että se saa käyttää virallista hovihankkijaleimaa, mitä ei ihan jokaikinen putiikki saavuta. 1800-luvulla talo tuotti enemmän hajusteitaan herroja varten, mutta nykyään naisten sarjakin alkaa olla varsin varteen otettava.

Ensituoksu: LP aukeaa yllättävän vahvana, androgyyninä ja mausteisena. Sitrusta on vain hiven, mutta laventeli, rakuuna ja kaneli pistävät vipinää punttiin. Onneksi ensituoksu alkaa pehmetä muutamassa minuutissa. Alkunuotit aiheuttivat melkomoisen kakofonian nenässäni.

Sydäntuoksu: Vahva itämaisuus vie valitettavasti tehot sydäntuoksun kukilta. Ruusut yrittävät vienosti visertää, jasmiinit kukkia ja neilikat hehkua, mutta ne tulevat kaikki aika lailla jyrätyiksi.

Pohjatuoksu: Pohjalla sykkii patsulinen ja vaniljainen myskipohja. Edelleenkin maskuliinisuus sotii nenääni vastaan, vaikka kuinka tahtoisin tästä tykätä. Mikä siitä sitten puuttuu? Mun taikajuomassani olisi vähemmän ärhäkkä myskipohja ja enemmän makeutta, tämän kanssa ehkä jopa jotain hedelmäisempää kuten aprikoosia tai persikkaa. Mutta se on mitä se on, vähän kuin maanantaikappale muuten lahjakkaalta nenältä.

Omat fiilikset: Tämä tuntuu kovin unisex-tuoksulta. Toki siinä on vaniljaa ja mausteita, mutta tuoksu voisi olla todella kiinnostava miehellä, kun taas naisella tämä sopii paremmin erikoisuuden tavoittelijalle. Vähän kuin hassu hatuntekijä, ihan varmaksi ei kyllä tiedä, mikä parfyymi on miehiään tai naisiaan. Onko tämä nyt sitten erityisen romanttista? Ei mielestäni. Mutta ainakin pullo on pinkkivioletilla taikaliemellään kaunis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti