lauantai 5. helmikuuta 2011

Escale à Portofino (EdT)



Parfyymitalo: Dior

Tämä tuoksu on omaan makuuni täydellinen kevät/kesätuoksu, joka ei ahdista pahimmillakaan helteillä. Useimmiten rakastetuimmat tuoksut tietääkin siitä, kuinka nopeasti pullo tyhjenee, ja tässä tapauksessa tiristin viimeiset tipat tätä kokeilua varten. Escale à Portofino (2008) oli ensimmäinen Diorin kesätuoksusarjassa ja sitä on sittemmin seuranneet Escale à Pondichéry (2009) ja Escale aux Marquises (2010). Kaikissa kolmessa on korkeahkoon hintaansa nähden heikohko kesto iholla, mutta Marquises häviää iholtani kirjaimellisesti vartissa, mikä on todella surullista muuten mainiolta tuoksulta. Portofino on kuitenkin näistä tuoksuista suosikkini. Jään innolla odottelemaan tulevaa kausituoksua, toivottavasti tuoksun kestoonkin on siihen mennessä saatu lisäpontta.

Ensituoksu: Portofino aukeaa kirpeän sitruksisena ja bergamottisena. Tuoksun avauksessa on jopa jotain saippuamaista mukana, mikä saattaa sitruksille nirsoja muistuttaa fairysta. Silti jos mikään tiskiaine koskaan tuoksuisi yhtä hyvältä kuin tämä hajuvesi, intoni käsin tiskaamiseen saattaisi kohota dramaattisesti.

Sydäntuoksu: Vartin sisään alkusitrus alkaa pehmentyä kivasti ja kuvaan tulee mantelinen sivujuonne, jota kehystää appelsiininkukat kauniisti. Manteleissa on mukana aavistuksen karvautta, mikä sopii yllättävän hyvin sitruunan seuraksi. Myös kataja tuo oman havupuisen arominsa mukaan tähän sinfoniaan. Yhdistelmä on vastustamaton ja nimensä mukaisesti tuoksuu aivan kesälomalta Napolinlahdella. Vähän kuin kuumana hellepäivänä ajaisi avoautolla appelsiinitarhojen ohi samalla, kun korkeat sypressit heijastuvat merenlahdelmaan.

Portofino - Santa Margherita
Kuva: Cebete

Pohjatuoksu: Tuoksun pohjalla on kevyt myskitausta, ja kas täällähän ne sypressit nousevat kunnolla esiin. Myski ja puut antavat tuoksulle pehmeyttä, joka taittaa mukavasti sitruksen kirpeyttä. Tuoksu kestää kevyenä iholla 3-4 tuntia, vaatteissa aavistuksen paremmin.

Omat fiilikset: Jos mun pitäisi valita täydellinen sitrustuoksu, niin se olisi tässä. Sitruksen kirkkautta on mukavasti taitettu, mutta se on edelleen selvästi esillä koko keston ajan. Omaan makuuni tämä on ihana helteillä, mutta käytän sitä kyllä piristeenä vuoden ympäri. Tuoksu on rakennettu uskomattoman hyvin ja jokainen esille tuleva osanen synkkaa edellisten kanssa kauniisti. Todella chic päivätuoksu. Täytyykin taas ostaa uusi pullo kevääksi. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti