tiistai 22. helmikuuta 2011

Vraie Blonde (EdP)

Marilyn II
Kuva: jasminast

Parfyymitalo: État Libre d'Orange

"Vive le parfum, le parfum est mort." (Eläköön hajuvesi, hajuvesi on kuollut) julistaa État Libre d'Orange netissä jo etusivullaan. Yhtiö on nuori ja rohkea julistuksissaan, mutta tässä tapauksessa hajuvesihovi ei ole yhtä innolla juossut seuraavan kruununtavoittelijan luokse kuin Versaillessa. ELdO onkin aggressiivisella ja jokseenkin räävittömällä markkinoinnillaan onnistunut saamaan monet hajuvesiblogistit vastakarvaan.

Minkälaisia tuoksuja talo sitten tuottaa? Yksi kohutuimmista hajuista on ollut Sécrétions Magnifique, joka nimensä mukaisesti ilmeisesti lemuaa ihmisen eritteiltä. Köh. Lisäksi talon valikoimaan kuuluu mm. Jasmin et Cigarette (jasmiinia ja tupakkaa), Putain des Palaces (palatsin hutsu), Vraie Blonde (tosi blondi) ja Delicious Closet Queen. Onneksi suurin osa firman imagosta on karkeaa provoa ja tuoksut eivät ole yhtä absurdeja kuin nimistä voisi päätellä.

Minulle deal breaker oli kuitenkin tieto, että Tilda Swinton on ystävällisesti lupautunut yhden tuoksun kummitädiksi. Eihän talo voi silloin läpeensä paha olla, eihän? Siispä uhrauduin yhteisen hyvän puolesta ja tilasin ELdO:n nettisivuilta muutaman melko vaarattomaksi luokittelemani hajuveden testiin. Omat valintani osuivat siinä mielessä kohdalleen, että mikään ei ole erityisen omituinen ja muutama varsin kivakin osui joukkoon.
Tilauksessani oli Vraie Blonde, Like This (Tilda Swinton), Rossy de Palma ja Don't get me wrong baby.

Uteliaille tiedoksi, että État Libre d'Orange tarjoaa varsin kohtuuhintaisia testereitä sivullaan. Sivu on jossain määrin NSFW. www.etatlibredorange.com

Ja sitten Tosi Blondin pariin...

Ensituoksu: Tuoksun auetessa kuohuviini virtaa hulvattomasti. Sen kaverina viihtyy aldehydit, jotka tuovat juhliin mukaan oman saippuaisen arominsa. Selvästikin tämä blondi tykkää juhlimisesta ja kuplivasta aika tavalla.

Sydäntuoksu: Shampanjaisen alkupalan jälkeen blondi hurmaa ruusun terälehdillä ja mehukkailla persikoilla. Aldehydien saippuaisuus jatkuu edelleen kivana pikku lisänä.

Pohjatuoksu: Parin tunnin päästä pohjalta löytyvät vielä pippuri, mirhami ja patsuli, jotka jatkavat skumppahumppaa valomerkkiin saakka. Jostain löytyy sekaan vielä hieman yökerhon nahkasohvan aromia. Pohja on lämpöisen mausteinen ja pehmeä verrattuna ensimmäisen vartin menoon. Vraie Blonde kestää mun ihollani noin 5-6 tuntia, mikä onkin ihan mukava kesto näille juhlille.

Omat fiilikset: Vraie Blonde on parfyymin tekijöiden mukaan tehty maailman Marilyneille. Tämä blondi onkin varsin hauskaa seuraa, mutta esikuvansa mukaan ei ole liian tärkätty ja täydellinen. Tuoksu on varsin sympaattinen, ja vaikka en koko pulloa tylsänä brunettina ostaisikaan, niin pieni erä jaetusta pullosta saattaa vielä eksyä minunkin hyllyyni niitä blondipäiviä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti